Fondul Proprietatea si MEF discuta vineri primirea restului de bani din privatizarea BCR

Data publicarii: 29-05-2008 | Economie

Fondul Proprietatea discuta vineri, 30 mai, cu Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) despre primirea restului de 160 milioane euro din privatizarea BCR, iar suma va fi scoasa in afara bilantului contabil al Fondului, a declarat joi directorul general al Fondului, Daniela Lulache.

Fondul Proprietatea trebuie sa mai primeasca de la stat, din banii incasati din privatizarea BCR, inca 160 milioane euro, care reprezinta diferenta dintre valoarea pachetului de 4% din capitalul bancii si suma incasata deja de la stat.

Fondul a incasat pana in prezent 88 milioane euro in urma privatizarii BCR, adica 4% din cat a obtinut statul roman, insa trebuie sa primeasca, in total, 4% din valoarea BCR.

De asemenea, Fondul ar trebui sa rezolve, pana la sfarsitul lunii iunie 2008, si problema legata de majorarea de capital de la Electrica Muntenia Sud.

Actionarii Fondului Proprietatea au decis, la jumatatea acestei luni, ca institutia sa-si mentina participatia la Electrica Muntenia Sud si urmeaza sa plateasca 3,7 milioane euro la un pret de 10 lei pe actiune.

Referitor la cele 12 companii din Fondul Proprietatea inca neauditate, Lulache a spus ca nu a fost inca organizata o licitatie. Institutia are, in prezent, 88 de companii auditate.

"Avem in portofoliu societati foarte performante, insa detinem participatii si la societati care nu sunt prea performante", a explicat presedintele consiliului de administratie al Fondului, Giovanni Ravasio.

Reprezentanii institutiei a au mai spus ca vor sa-si dubleze numarul de angajati pana la sfarsitul anului, de la 10 persoane in prezent.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: