Norvegia poate deveni cel mai important furnizor de gaze din Uniunea Europeana pana in 2020

Data publicarii: 30-05-2008 | International

Norvegia ar putea deveni pana in 2020 principalul furnizor de gaze naturale din Uniunea Europeana si sa ia locul ocupat de Rusia in prezent, a estimat comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, relateaza AFP.

"Norvegia este al doilea furnizor de energie din Uniunea Europeana. In 2007, Norvegia a furnizat 18% din consumul nostru de gaz, Rusia 23% si Algeria aproximativ 10%", a declarat comisarul european in cadrul unei conferinte de presa cu ministrul norvegian de energie, Aslaug Haga.

"Previziunile ministrului sunt ca in 2020, Norvegia va putea furniza 125-140 milioane metri cubi gaz natural pe an catre UE. Astfel, potrivit evolutiei din Rusia, Norvegia ar putea deveni cel mai mare furnizor de gaz natural din UE", a adaugat Piebalgs.

Uniunea Europeana incearca sa diversifice pe cat posibil sursele de aprovizionare energetica pentru a scapa de dependenta de Moscova.

Haga a declarat din partea sa ca "in anii urmatori Norvegia va reduce productia de petrol si va majora productia de gaz", si de aceasta majorare va beneficia in principal Europa.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: