Un vechi scandal bancar in care a fost implicat seful BCE a revenit in atentie

Data publicarii: 30-05-2008 | International

O curte de apel din Franta a decis ca este posibila deschiderea unei actiuni civile impotriva presedintelui Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, in cazul unui scandal bancar care dateza din anii '90, potrivit biroului procuraturii, citat de Reuters.

Reprezentantii procuraturii au adaugat ca Trichet a facut deja recurs impotriva hotararii la curtea suprema a Frantei si au confirmat ca impotriva sefului BCE nu poate fi lansata nicio actiune penala. Reprezentantii BCE au refuzat sa comenteze.

Un tribunal francez a decis in 2003 ca Trichet nu este vinovat ca ar fi trecut cu vederea situatii contabile false la banca Credit Lyonnais la inceputul anilor '90, pe vremea in care reprezenta guvernul in supravegherea bancii.

Hotararea din 2003 i-a permis lui Trichet sa preia conducerea Bancii Centrale Europene (BCE) in partea a doua a anului respectiv.

Acum doi ani, Curtea de Casatie a Frantei a respins acea parte a deciziei din 2003 care se aplica actiunii civile. Nu a pus sub semnul intrebarii insa decizia potrivit careia Trichet nu a comis niciun delict penal.

Curtea de Casatie ia decizii doar cu privire la chestiuni legale sau la modul in care a fost aplicata legea, iar cazul a fost trimis tribunalului de la Versailles, ca sa hotarasca daca este admisibila o actiune civila.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: