Timpul liber si o viata buna, mult mai importante decat banii

Data publicarii: 30-05-2008 | Lifestyle

A trai bine, a avea tot confortul si mult timp liber sunt lucruri mult mai importante decat banii, a aratat un sondaj sociologic realizat in Noua Zeelanda.

Doar 8% din cei chestionati sunt de parere ca banii sunt cei mai importanti pentru ei, anunta www.stuff.co.nz. 78% au spus ca o viata implinita este una linistita, iar ceilalti sunt de parere ca timpul liber reprezinta cheia unei vieti mai bune.

Peste jumatate din cei care au raspuns intrebarilor sociologilor considera ca un copil este foarte important si necesar pentru a se simti impliniti.

Doar 37% din ei au spus ca profesia ocupa primul loc in viata, iar foarte multi (jumatate) cred ca a ajuta comunitatea, prin acte de voluntariat, reprezinta o implinire pentru fiecare persoana.

Barbatii sub 30 de ani au raspusn, intr-o majoritate covarsitoare, ca bogatia reprezinta cel mai important lucru pentru ei. Femeile in schimb au raspuns, in majoritate, ca un copil reprezinta implinirea lor. Timpul liber este mult mai pretuit de catre barbati, in special de cei care doresc sa se imbogateasca.

Sondajul a fost condus de catre sociologii din Noua Zeelanda. Cei 750 de voluntari care au participat la studiu au trebuit sa enumere cinci lucruri foarte impotante pentru ca viata lor sa fie mai buna.

Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: