Astra: Multi asiguratori si-au redus afacerile cu RCA pentru ca un jucator a scazut mult preturile

Data publicarii: 04-06-2008 | Afaceri

Daunele acordate de Astra Asigurari au crescut de aproape 9 ori mai rapid decat afacerile companiei, situatie resimtita si de alte firme, in principal din cauza cresterii slabe pe segmentul de asigurari RCA, dupa ce un jucator a acaparat piata cu preturi foarte mici, a spus directorul Astra.

"Companii precum Alliant-Tiriac, Asiban, BCR Asigurari si Astra Asigurari au pierdut din portofoliu pe segmentul de RCA, in timp ce nivelul daunelor si-a urmat cursul", a mentionat directorul general al Astra Asigurari, Radu Mustatea, care a adaugat ca acesta a fost unul dintre motivele pentru care cresterea pe segmentul RCA a fost comprimata pe piata romaneasca a asigurarilor.

Daunele platite de Astra Asigurari, membra a grupului Uniqa, in pimul trimestru al acestui an au urcat cu 128% pana la 81 milioane lei fata de cele din primul trimestru din 2007, de aproape noua ori mai repede decat afacerile, care au sporit cu 15% la 137,64 milioane lei.

Mustatea a explicat ca dauna medie a crescut anual cu 20-30% la compania Astra Asigurari, aceasta ajungand la 2.800 lei anul trecut, in timp ce dauna medie pe segmentul de asigurari Casco a fost de 3.100 - 3.300 lei. El a mai spus ca frecventa daunelor pe RCA a crescut de la 7% la 12%, in timp ce pe segmentul Casco a urcat de la 45% la 65%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: