BRD - Groupe Societe Generale incepe pe 9 iunie plata dividendelor aferente anului 2007

Data publicarii: 05-06-2008 | Finante-Banci

Luni, 9 iunie 2008, BRD - Groupe Societe Generale incepe plata dividendelor aferente anului 2007 catre actionarii sai, inregistrati in registrul actionarilor BRD la data de 9 mai 2008, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. 

Actionarii posesori de carduri emise de BRD sau titulari de conturi curente deschise la BRD - Groupe Societe Generale vor primi dividendele pe cardul sau in contul curent respectiv.

Actionarii care au solicitat plata intr-un cont deschis la alta banca comerciala vor incasa dividendele in contul indicat, conform optiunii exprimate.

Actionarii care nu au indicat un cont pentru virarea dividendelor sunt asteptati, incepand cu data de 9 iunie 2008, la orice unitate BRD pentru a solicita plata dividendelor fie prin virament, fie in numerar.

BRD - Groupe Societe Generale a transmis fiecarui actionar o scrisoare de informare cu privire la cuantumul dividendelor care i se cuvin si modalitatea de plata a acestora. 

Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Societe Generale din data de 22 aprilie 2008 a stabilit un dividend brut de 0,59205 RON pe actiune. Conform prevederilor Codului Fiscal, cotele de impozit pe dividende sunt 16% pentru persoane fizice romane si respectiv 10% pentru persoane juridice romane; pentru persoanele fizice si juridice nerezidente, cota de impozit aplicabila este de 16%.

BRD - Groupe Societe Generale are active ce depasesc 11 miliarde EUR. Banca are peste 2,4 milioane clienti si opereaza o retea de peste 800 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: