ING: Acordarea de pensii private in loc de mariri de salarii ar tempera inflatia

Data publicarii: 05-06-2008 | Finante-Banci

Angajatorii ar putea contribui la temperarea inflatiei prin acordarea de pensii private facultative (pilonul III) in locul majorarilor de salarii, iar pentru ca pensia sa fie suficienta unui trai decent, romanii au nevoie si de asigurare de viata, a spus joi seful ING Asigurari de Viata.

"Romanii nu vor avea o pensie adecvata unui trai decent daca nu contribuie la o pensie facultativa si nu isi fac asigurare de viata cu acumulare de capital, pe langa contributiile acumulate la pensiile obligatorii si la cele de stat", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon.

El considera ca nivelul de deductibilitatea in sistemul pensiilor facultative ar trebui sa creasca, pentru ca acest sistem sa fie stimulat.

"Romanii cheltuie prea mult si ar trebui sa ajute mai mult macroeconomia acestei tari. Angajatorii nu trebuie sa acorde mariri de salarii, ci pensii private facultative", a spus Boon, referindu-se necesitatea inlocuirii majorarilor de salarii cu pensiile de pe pilonul III.

Potrivit legislatiei, pot participa la fondurile de pensii facultative atat angajatii cat si angajatorii, in limita a 15% din salariul persoanei respective, dar nu mai mult de 200 euro pe an.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: