Romanii pot petrece pana la opt zile pe plajele din strainatate platind intre 300 si 1.200 euro

Data publicarii: 08-06-2008 | Turism

Romanii pot petrece sapte sau opt zile de vacanta pe litoralul din Turcia, Grecia sau Spania cu chartere care costa 300 - 1.200 de euro, in functie de categoria hotelului, exceptie facand Bulgaria, unde sapte nopti de cazare costa intre 77 si circa 330 euro la hoteluri de trei, patru si cinci stele.

Potrivit informatiilor oferite de agentiile de turism, preturile pachetelor charter cresc in functie de perioada verii in care turistul alege sa viziteze statiunea. Astfel, preturile pot creste si cu 300 de euro pe pachet in luna iulie, fata de luna iunie, incepand sa scada treptat pe masura ce se apropie toamna. De asemenea, preturile pachetelor charter cresc in functie de confortul dorit si de mesele incluse.

Pentru Turcia, in oferta Paralela 45, exista pachete charter catre Antalya, Belek si Lara-Kundu. Astfel, sapte nopti de cazare in Antalya costa intre 422 si 700 euro de persoana, in Belek intre 600 si peste 1.000 de euro, iar in Lara Kundu preturile oscileaza intre 500 si peste 700 de euro. Pe langa transport si cazare, pretul pachetului cuprinde si transferul de la aeroport la hotel si masa in functie de hotel. Pe langa pachetul charter, turistul trebuie sa mai plateasca taxa de aeroport, asigurarea medicala, excursiile optionale si taxa de viza.

In ceea ce priveste preferintele turistilor romani, acestia aleg hotelurile de trei stele in cazul circuitelor si locatii de patru si cinci stele pentru vacantele care dureaza mai putin, potrivit propietarului agentiei de turism Paralela 45, Alin Burcea.

"In ultima vreme, cei care au ceva bani pleaca in vacante mai mici de sapte - opt zile, de trei - patru ori pe an. Nu am mai vazut demult persoane care sa plece in vacante de trei saptamani, aleg vacante mai dese pentru a se reface dupa munca. O alta tendinta este cresterea clara a numarului de turisti. De asemenea, daca in 1990 am plecat de la hoteluri de o stea si doua stele, acum toata lumea merge la trei, patru si cinci stele. La chartere, de exemplu, nu prea se vand hotelurile de trei stele, pentru ca oamenii stau o zi doua si se respecta", a declarat recent Alin Burcea.

Potrivit datelor Marshal Turism, un pachet charter catre Portugalia, de sapte nopti, costa intre 419 si 1.215 euro de persoana, in hoteluri de trei, patru si cinci stele. Localitatile aflate in oferta charter Portugalia sunt Albufeira, Armacao de Pera, Quinta do Lago si Villamoura. Serviciile incluse in pachetul charter sunt zborurile, transfer aeroport-hotel si invers, cazarea si asistenta turistica. Pe langa pachet turistul trebuie sa plateasca taxa de aeroport, asigurarea medicala si excursiile optionale.

In oferta agentiei se afla si litoralul bulgaresc. Preturile incep de la 11 euro de persoana si ajung la 47 de euro de persoana, pentru o noapte, in hoteluri de trei, patru si cinci stele. De remarcat este serviciul all-inclusive, intalnit la aproape toate locatiile de patru si cinci stele.

Directorul de marketing al agentiei Marshal Turism, Cristian Ghita, a declarat ca exista o tendinta a turistilor romani de a alege destinatii mai indepartate si servicii de calitate superioara.

"In ceea ce priveste turistii romani, acestia au inceput sa solicite servicii de calitate superioara, destinatii ceva mai indepartate, sejururi combinate. Consumatorul roman se indreapta clar catre serviciile turistice de calitate superioara", a spus Cristian Ghita.

In ceea ce priveste Spania, in oferta agentiei de turism J'Info Tours, preturile unui sejur charter de sase nopti se cifreza intre 560 si peste 970 de euro de persoana in insulele Tenerife. Hotelurile din oferta au intre trei si cinci stele. O alta destinatie calduroasa charter oferita de J'Info Tours este Grecia. Oferta include si hoteluri de doua stele, pe langa cele de trei, patru si cinci stele. Tarifele pentru un sejur de sase nopti sunt cuprinse intre 347 si 724 de euro in insula Creta si intre 336 si 1.310 euro in Rhodos.

Printre criteriile care influenteaza romanii in alegerea unei destinatii de vacanta se numara transportul si raportul calitate - pret, potrivit directorului de marketing al agentiei J'Info Tours, Cristina Irimia.

"Usurinta de a ajunge in acel loc, raportul calitate - pret, recomandarea prietenilor, ce e la moda, sunt cativa dintre factorii care influenteaza alegerea turistilor (...) Alegerea inspirata a destinatiei si a hotelului contribuie la reusita acestei experiente numita vacanta", a explicat Cristina Irimia.

Potrivit datelor centralizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), de Paste si 1 Mai, romanii au cheltuit 11 de milioane lei pentru petrecerea vacantelor intr-o zona turistica din tara, numarul turistilor care au ales ofertele de turism intern fiind de aproape patru ori mai mare decat cel al turistilor care au ales strainatatea. Romanii care au ales sa plece in strainatate in perioada mentionata au cheltuit cu 3,8 milioane de euro mai putin decat cei care si-au petrecut zilele libere in tara, conform statisticii FPTR. In turismul intern, cele mai solicitate statiuni au fost cele de pe Valea Prahovei, iar in turismul extern s-au remarcat insulele grecesti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: