Visa mentine comisioanele pentru tranzactiile din Uniunea Europeana, in ciuda deciziei MasterCard

Data publicarii: 14-06-2008 | Finante-Banci

Visa Europe va continua sa perceapa comisioane pentru tranzactiile internationale efectuate prin intermediul cardurilor, in ciuda deciziei rivalei MasterCard de a suspenda aceste taxe, pentru a evita o sanctiune din partea Uniunii Europene, relateaza Reuters.

"Anuntul de ieri nu are niciun impact asupra sistemului de taxare practicat de Visa Europe", a declarat vineri un purtator de cuvant al companiei.

Unele dintre principalele companii de retail, precum Carrefour, H&M, Marks & Spencer si Ikea au considerat, dupa decizia MasterCard, ca Visa va fi supusa presiunilor de reformare a sistemului de comisionare.

Un euro din noua cheltuiti de consumatorii din Europa se face prin unul din cele 350 de milioane de carduri Visa Europe.

"Suntem in discutii cu Comisia Europeana, in legatura cu modul in care vom stabili pe viitor comisioanele de tranzactionare, iar acestea continua. Dorim sa ajungem la un acord cu Uniunea Europeana in viitorul apropiat", a adaugat purtatorul de cuvant.

Comisia Europeana a anuntat in luna decembrie a anului trecut ca sistemul multilateral de taxare (MIF) impus de MasterCard pentru tranzactiile internationale realizate prin intermediul cardurilor MasterCard si Maestro a incalcat timp de 15 ani, regulile de competitie impuse de uniune.

Uniunea Europeana oferise MasterCard un termen de sase luni, pana pe 21 iunie, pentru a schimba structura sistemului de taxare a tranzactiilor internationale, in caz contrar compania riscand amenzi pentru fiecare zi de intarziere.

NewsIn