Sparkassen are in plan investitii de pana la 300 milioane de euro in Bulgaria pana in 2011

Data publicarii: 16-06-2008 | International

Divizia de investitii imobiliare a grupului financiar Erste Bank, Sparkassen Immobilien, are in plan investitii de pana la 300 milioane de euro in Bulgaria pentru urmatorii doi-trei ani, a declarat recent Friedrich Wahernig, membru al consiliului director al Sparkassen Immobilien.

Potrivit reprezentantilor companiei, Sparkassen Immobilien urmeaza sa se concentreze pe termen mediu pe investitiile in spatii de birouri si centre comerciale. "In paralel, Sparkassen Immobilien vizeaza si finantarea altor proiectelor imobiliare din regiune, planificand diversificarea gamei afacerilor in Europa de Vest si continuand sa investeasca in Europa de Est, inclusiv in Bulgaria", a mai declarat Wahernig.

Compania este lider pe piata de leasing imobiliar din Bulgaria , cu o cota de 36 la suta la sfarsitul anului 2007. In acel an, compania a realizat contracte de leasing in valoare de 31,7 milioane de euro si astfel portofoliul total de contracte de leasing a ajuns la o valoare de 180 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

In prezent, portofoliul din Bulgaria al companiei include o parte din Centrul Serdika, un complex imobiliar mixt in valoare de 210 de milioane de euro, care include atat spatii de birou cat si spatiul de vanzare cu amanuntul (centre de retail). Compania construieste acest proiect in parteneriat cu Hamburg-ECE Projektmanagement.

Compania, prin Immorent Bulgaria, va mai construi si o cladire de birouri pe Washington Street din Sofia, ceea ce presupune o investitie de 7,2 milioane de euro. Inca un proiect similar este in curs de executie pe bulevardul Todor Alexandrov, tot in Sofia. Un al treilea proiect va fi demarat in scurt timp si presupune o investitie de 28,4 milioane de euro intr-un complex rezidential in apropiere de Sofia.

Printre proiectele de referinta pre-finantate de catre Sparkassen Immobilien si Immorent Bulgaria sunt unitatea de productie a Yazaki Japonia din Yambol, cladirea mixta a Rotoprint, care include birouri de clasa A si un hotel spa "Astrea" de patru stele, la Sofia.

Sparkassen Immobilien, listata la Bursa de Valori de la Viena, este activa pe piata imobiliara de 20 de ani. Compania se axeaza in special pe investitii imobiliare pe termen lung si activeaza atat pe segmentul rezidential, cladiri administrative si comerciale, dar si de hoteluri in Austria, Bulgaria, Croatia, Germania, Ungaria, Romania si Slovacia. La 31 martie 2007, portofoliul companiei era evaluat la 1,6 miliarde de euro, cu o suprafata totala inchiriabila de 1,4 milioane de metri patrati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: