IKEA a decis sa retraga de pe piata 650.000 de lampi vandute in Europa, Asia si Australia

Data publicarii: 17-06-2008 | International

Grupul suedez IKEA a anuntat ca a decis sa retraga sute de mii de lampi de birou vandute incepand din 2004 in Europa, Asia si Australia, din cauza riscului de supraincalzire, relateaza AFP.

Circa 47.000 de lampi vandute in Suedia si 650.000 vandute pe piata internationala sub numele Femton sunt vizate de aceasta masura, a spus un purtator de cuvant.

"IKEA nu a primit nicio plangere de la consumatori in legatura cu incidente de supraincalzire a lampilor, dar siguranta este prioritatea IKEA, deci lampa Femton este retrasa, ca masura de precautie", potrivit unui comunicat al companiei suedeze.

Teste efectuate la acest produs fabricat in China au aratat un defect de fabricatie la tija flexibila a lampii, iar becul risca sa fie prea aproape de o suprafata, existand astfel riscul de supraincalzire.

IKEA a adaugat ca o alta versiune a acestei lampi, vanduta in Statele Unite, nu este vizata de decizie.

IKEA a vandut in Bucuresti 564 de lampi cu clema Femton
 
Magazinul IKEA Bucuresti a vandut, de la data deschiderii si pana in mai 2008, 564 lampi cu clema Femton, produs ce urmeaza a fi insa retras de pe piata din cauza unor probleme de siguranta, a anuntat marti compania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: