CE impune conditii pentru achizitia afacerilor de asigurari ale Erste, de catre Vienna Insurance

Data publicarii: 18-06-2008 | International

Grupul austriac Vienna Insurance a obtinut aprobarea Comisiei Europene pentru cumpararea tuturor afacerilor din domeniul asigurarilor, detinute de Erste Bank, insa cu indeplinirea anumitor conditii, arata Reuters.

Valoarea tranzactiei se ridica la 1,4 miliarde de euro.

Comisia a aratat ca Vienna Insurance trebuie sa vanda Bank Austria Creditanstalt Versicherung AG (Austria) si Unita (Romania).

"In Austria, tranzactia propusa i-ar fi dat grupului Vienna Insurance o cota de piata de 40%, aproape dublu fata de cea detinuta de cel mai apropiat competitor, Uniqa", a aratat Comisia.

"Vanzarea Bank Austria Creditanstalt Versicherung AG catre Ergo, care a avut o prezenta restransa pana acum, include si continuarea relatiei de distributie cu Bank Austria, asigurand ca o forta competitiva ramane in piata", a explicat CE.

In Romania, pozitia de dupa fuziune a VIG ar fi fost si mai puternica, compania ajungand la o cota de piata de 50% in segmentul asigurarilor pentru masini, de patru ori mai mare decat cea detinuta de cel mai apropiat competitor.

"Vanzarea Unita elimina complet extinderea in principalele segmente ale asigurarilor non-viata si ofera certitudinea ca piata romaneasca, aflata in plina expansiune, va continua sa se bucure de un mediu competitiv, servicii de calitate si inovatie", arata Comisia.

Afacerile detinute de Vienna Insurance Group se afla in Austria, Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria.

Vienna Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, avand sediul in Viena.

Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: