Goldman Sachs anunta o scadere cu 11% a castigurilor, in al doilea trimestru

Data publicarii: 18-06-2008 | International

Grupul bancar Goldman Sachs a anuntat o scadere cu 11% a castigurilor, in cel de-al doilea trimestru, din cauza problemelor existente in cadrul pietelor financiare internationale, grupul reusind, totusi, sa evite pierderi majore, arata Reuters.

Profitul net al celei mai mari banci americane de investitii a scazut la 2,09 miliarde de dolari, sau 4,58 dolari pe actiune, in trimestrul incheiat pe 31 mai. Banca raportase un profit net de 2,33 miliarde de dolari, sau 4,93 dolari pe actiune, in al doilea trimestru din 2007.

Venitul net a scazut cu 7%, la 9,42 miliarde de dolari, in perioada analizata, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Au beneficiat de situatia dificila cu care s-au confruntat si alte banci de investitii. In conditii dificile, oamenii tind sa se indrepte catre acele companii care sunt puternice financiar", a spus managerul Boston Eastern Investment Advisors, Rose Grant.

Criza creditelor ipotecare, inceputa anul trecut, continua sa cauzeze pierderi atat bancilor cat si firmelor din domeniul financiar, reducand valoarea activelor detinute de aceste insitutii financiare cu mai mult de 400 de miliarde de dolari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: