S-a lansat Firefox 3. Mozilla asteapta un record la download-uri

Data publicarii: 18-06-2008 | IT&C

Mozilla Firefox 3 a fost lansat marti, producatorii sai asteptandu-se la descarcari masive de pe site-ul care pune la dispozitie browserul de internet. Noua versiune este disponibila, pe site-ul Mozilla.com, in mai multe limbi printre care si cea romana. Oficialii de la Mozilla au declarat ca spera sa stabileasca un record privind cele mai multe descarcari ale unui fisier, in 24 de ore.

In prezent, Firefox este folosit de aproximativ 15% dintre utilizatorii de internet, potrivit BBC. Producatorii sai, spera ca odata cu lansarea noii versiuni, sa creasca si numarul utilizatorilor.

In octombrie 2006, cand Mozilla a lansat versiunea 2.0 a Firefox, au fost inregistrate peste 1,6 milioane de descarcari, in primele 24 de ore de la lansare. Producatorii spera ca anul acesta sa aiba un succes si mai mare, in conditiile in care pana la ora actuala aproximativ 1,3 milioane de oameni s-au inregistrat deja pe site pentru a avea prioritate la descarcare.

Firefox 3 aduce cateva noutati in ceea ce priveste navigarea pe internet, usurand tot mai mult efortul pe care il fac utilizatorii. Astfel, aplicatia "Smart Location Bar" permite intoarcerea la o pagina vizitata, fara a fi fost lasat un semn de carte (bookmark).

Printre celelalte functii ale Firefox 3 se numara abilitatea de a alege un aspect pentru ca browserul sa se asemene cu grafica sistemului de operare folosit. Astfel, daca este instalat pe un Mac, va avea o nuanta de gri pentru a se potrivi cu aspectul oferit de Apple. Pe un PC Windows, culoarea lui Firefox 3 va fi albastra, iar la un computer cu Linux vor predomina culorile gri si portocaliu.

Tristan Nitot, presedintele Mozilla din Europa a declarat ca programatorii au lucrat indeaproape cu Google si cu o organizatie de securitate numita StopBadware.org, pentru a ajuta la updatarea constanta a securitatii browser-ului, si avertizarea utilizatorilor asupra posibilelor amenintari de pe un site.

Firefox 3 va fi compatibil cu sitemele de operare Windows 2000, XP, Vista, dar si cu alte cateva sisteme de operare, printre care si Linux.

Antena3

Descarca de aici Mozilla Firefox 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: