Mansardarea blocurilor, doar cu acordul tuturor proprietarilor

Data publicarii: 18-06-2008 | Imobiliare

Tot mai multe asociatii de proprietari incep sa se intereseze de mansardarea blocurilor. Constructorii spun ca din actiunea de mansardare toata lumea are de castigat - proprietarii de apartamente care vor beneficia de renovarea si consolidarea imobilului, viitorii proprietari de asemenea locuinte la mansarda, care vor obtine un pret mai bun pe metru patrat construit, si, nu in ultimul rand, firma care le construieste.

Pentru ca un imobil sa fie mansardat este insa nevoie ca absolut toti proprietarii sa-si dea acordul. "Asociatia de proprietari trebuie sa-si dea acordul suta la suta, adica absolut toti, in fata notarului. Altfel, nu riscam, intrucat, daca un singur proprietar se opune sau evita sa semneze tabelul prin care ceilalti isi dau acordul in vederea mansardarii, este compromisa toata actiunea, in momentul in care acesta se adreseaza instantei", spune Adrian Ruja, patron firma mansardare.

In conditiile in care preturile apartamentelor sunt din ce in ce mai mari, mansarda poate reprezenta o alternativa pentru cei care vor o locuinta si nu au suficienti bani. Potrivit lui Ruja, preturile sunt la jumatate fata de pretul pietei, metrul patrat fiind de 1.250 de euro, cu TVA inclus.

Lucrarile dureaza intre patru si sase luni de la intocmirea completa a documentatiei, cu toate avizele.

In ceea ce priveste materialele folosite, exista mai multe solutii, inclusiv din lemn sau cu structura metalica, dar cea mai folosita metoda de mansardare este cu zidarie de BCA, samburi de beton, centuri armate si sarpanta din lemn. Suprafetele pentru astfel de locuinte sunt cuprinse intre 53 mp si 150 mp.

Nu toate blocurile se preteaza insa, la mansardare. Cladirea trebuie sa aiba o expertiza care sa arate ca rezista la cutremure de 7,5 grade pe scara Richter.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: