Barroso: Summitul european va trebui sa raspunda ingrijorarilor din viata de zi cu zi a oamenilor

Data publicarii: 18-06-2008 | International

Summitul european de joi si vineri va trebui sa aduca raspunsuri la chestiuni de genul cresterea preturilor la petrol si sa demonstreze ca respingerea de catre irlandezi a Tratatului european nu inseamna sfarsitul Europei, a declarat miercuri presedintele CE, relateaza AFP.

"Respingerea de catre Irlanda a Tratatului de la Lisabona nu trebuie sa insemne ca Europa este nevoita sa incetineasca" ritmul, a declarat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE) in fata alesilor europeni reuniti la Strasbourg.

"Vom consacra summitul de la Bruxelles si altor probleme, mai ales cresterii preturilor la alimente si la carburant, care afecteaza bugetele oamenilor, activitatile economice", a anuntat el. "Avem ordinea de zi incarcata", a precizat el. "Vom vedea ce putem si ce nu putem face", a subliniat el.

Barroso a vorbit si despre un "pachet de masuri de urgenta pentru a ajuta cetatenii sa faca fata dificultatilor economice" si a mentionat "posibilitatea acordarii unor ajutoare pe termen scurt, dar si ajutoare de stat pe scara mica", a subliniat el. "Rezultatul referendumului din Irlanda nu trebuie sa fie o scuza pentru a evita actiunea", a subliniat el.

"Ar trebui sa evitam pasivitatea, sa recunoastem ce nu merge, nu trebuie sa ne indepartam de angajamentele luate", a declarat el. "Problema este grava, insa nu prin pesimism vom rezolva criza", a precizat el. "Sa nu fim demoralizati, sa ne descurcam si sa mergem inainte", a conchis Barroso.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: