Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizarea fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare

Data publicarii: 20-06-2008 | Finante-Banci

Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizarea fondului de pensii facultative ( pilonul III) Raiffeisen Acumulare, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Fondul isi propune cresterea pe termen lung a capitalului investit in conditiile asumarii unui nivel de risc moderat. Pentru diminuarea riscurilor, structura portofoliului pe termen lung presupune investirea preponderenta in titluri de stat (aproximativ 60%) si obligatiuni tranzactionate la bursa (aproximativ 10%). In scopul cresterii randamentului, circa 25% din active sunt investite in actiuni. 

Depozitarul fondului este Bancpost, iar auditul este realizat de KPMG.

"Raiffeisen Asset Management este un participant activ la dezoltarea legislatiei sistemului de pensii private in Romania si tocmai de aceea am decis lansarea unui fond de pensii facultative intelegand importanta acestei piete. In conditiile in care pensia publica actuala reprezinta in prezent cel mult 40% din salariul mediu pe economie, iar contributia la pensia privata obligatorie va fi in timp de maximum creste 6% din salariu brut, participarea la sistemul de pensii facultative reprezinta calea prin care se poate asigura un trai decent dupa pensionare. In acest sens, salutam si sprijinim initiativa CSSPP de a solicita marirea deductibilitatii fiscale a contributiei la fondurile de pensii facultative, in vederea cresterii importantei si atractivitatii acestora pentru participanti", a spus Felicia Popovici, vicepresedinte Raiffeisen Asset Management si membru in conducerea Asociatiei Pensiilor Administrate Privat din Romania (APAPR). 

"Ne concentram pe competentele noastre de baza reprezentate de administrarea investitiilor, avand deja experienta acumulata pe piata fondurilor deschise de investitii din Romania. Oferim clientilor nostri expertiza locala, dar si internationala a Grupului Raiffeisen in domeniul administrarii fondurilor mutuale si de pensii, recunoscuta in Europa Centrala si de Est", a explicat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management, compania care administreaza fondul Raiffeisen Acumulare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: