ATEbank a cumparat eurobonduri romanesti de 70 milioane euro la emisiunea din iunie

Data publicarii: 25-06-2008 | Finante-Banci

ATEbank a achizitionat euroobligatiuni romanesti de 70 milioane euro in cadrul emisiunii din 11 iunie, care a avut o valoare totala de 750 milioane euro, in conditiile in care banca are un nivel ridicat de lichiditate si cauta o investitie pe termen lung, a declarat viceguvernatorul ATEbank.

"Noi avem un nivel al creditelor raportate la depozite de 84%, deci avem o lichiditate foarte ridicata si cautam o investitie pe termen lung", a spus, marti seara, viceguvernatorul ATEbank, Panos Varangis.

El a precizat ca, alaturi de alti membri ai conducerii bancii elene, a avut o intalnire cu viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Cristian Popa si cu ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, in cadrul turneului efectuat de oficialii romani, in scopul promovarii economiei romanesti, cu putin timp inainte de emisiunea de euroobligatiuni.

In cadrul acesteia, cele mai multe ordine de achizitie - 30% - au venit din partea investitorilor greci - in special, banci -, in timp ce 48% din suma atrasa a fost plasata de investitori germani si austrieci. Dintre investitorii greci, circa 70% au fost banci, 21% - administratori de active (fonduri de pensii, fonduri de investitii si asiguratori), iar fondurile de risc au avut o participare de 4-5%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: