ATEbank vrea sa intre pe leasing imobiliar in Romania si sa isi dezvolte finantarile agricole

Data publicarii: 26-06-2008 | Finante-Banci

Strategia grupului elen care controleaza ATEbank Romania prevede o dezvoltare organica a bancii pe piata romaneasca, prin deschiderea de noi unitati si prin lansarea de noi afaceri, precum leasingul imobiliar, si extinderea finantarilor agricole, a spus, viceguvernatorul ATEbank, Panos Varangis.

Astfel, reteaua ATEbank ar urma sa fie extinsa pana la aproximativ 30 de unitati in acest an, de la 16 la sfarsitul anului trecut. In plus, in 2009, banca ar urma sa isi extinda reteaua pana la 50 de unitati, a explicat Varangis.

Conducerea bancii elene intentioneaza sa intre si pe piata de leasing din Romania, urmand sa se concentreze pe segmentul imobiliar al acesteia. Varangis nu a precizat, insa, cand va demara ATEbank noua afacere, termenul putand fi extins, astfel, dincolo de 2009.

Grupul ATE mai deruleaza, in Romania, si afaceri pe segmentul asigurarilor, prin ATE Insurance, fosta ABG Insurance.

Banca analizeaza si posibilitatea de a intra, in viitor, pe piata romaneasca de administrare a activelor (asset management).

ATEbank este interesata de un parteneriat cu CEC Bank pe segmentul finantarilor agricole

De asemenea, ATEbank Romania vrea sa se axeze pe segmentul serviciilor bancare destinate agriculturii, in conditiile in care acest sector al economiei romanesti va primi, in urmatorii ani, fonduri semnificative de la Uniunea Europeana.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: