Lipsa terenurilor de la primarii tine in loc constructia de locuinte de catre ANL

Data publicarii: 26-06-2008 | Imobiliare

Principalul impediment in constructia de locuinte pentru tineri prin programul ANL il constituie lipsa de terenuri disponibile, puse la dispozitie de primarii, in conditiile in care numarul locuintelor astfel construite este cu mult in urma planului, a spus un director din Ministerul Dezvoltarii.

"Necesitatea este mare, dar depinde de terenurile puse la dispozitie de primarii. In plus, acestea trebuie sa aiba drumuri de acces si sa fie legate la utilitati. Depinde si de consiliile locale", a declarat Marin Adranel Cotescu, director al Directiei de Programe pentru Constructii din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), la un seminar pe tema finantarii sectorului imobiliar.

De asemenea, potrivit planului pentru programul ANL elaborat cu sase ani in urma, numarul locuintelor astfel construite ar trebui sa ajunga la 38.000 pana in 2010.

Cu toate acestea, pana la sfarsitul anului trecut se construisera doar 18.000 de locuinte. Pentru 2008, planul prevede constructia a cel mult 3.000 de locuinte ANL.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: