PPF Investments vinde Ardaf si RAI la un pret dublu fata de suma platita pentru preluare

Data publicarii: 26-06-2008 | Afaceri

Fondul de investitii PPF Investments va incasa circa 80 milioane euro din vanzarea la pachet a societatilor romanesti de asigurari Ardaf si Rai catre Generali PPF Holding, dublu fata de investitia initiala, au spus surse din piata.

PPF Investments, fond de investitii cu capitaluri cehesti cu sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii), a preluat in urma cu doi ani cei doi asiguratori - Ardaf si RAI (Roumanie Assurance International) pentru 40 milioane euro.

Surse din piata sustin ca reducerea capitalului social al Ardaf anuntata recent ar reprezentat o "bila neagra" pentru companie, in masura sa afecteze pretul de vanzare.

Ardaf anuntase, la inceputul acestei luni, ca actionarii companiei au hotarat reducerea capitalului social cu 116,24 milioane lei, la 72 milioane lei, ca urmare a diminuarii activului net al societatii la o valoare mai mica decat jumatate din capitalul social.

In 2007, Ardaf a afisat prime brute subscrise de 48,4 milioane euro si pierderi de 10,8 milioane euro, mai mici cu 70% fata de anul precedent.

RAI (Roumanie Assurance International) este lider pe piata romaneasca pe segmentul asigurarilor de calatorie si medicale, cu prime brute subscrise de 7,8 milioane euro in 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: