Pretul petrolului ar putea ajunge la un nivel de 170 dolari/baril in aceasta vara

Data publicarii: 27-06-2008 | International

Pretul barilului de petrol se va situa in aceasta vara la un nivel de 150-170 dolari/baril, a declarat, joi, presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khelil, pentru postul de televiziune France 24, relateaza AFP.

"Estimez ca preturile vor fi in aceasta vara intre 150 si 170 dolari/baril. Nivelul ar putea scadea putin spre sfarsitul anului", a spus Khelil, in cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune francez.

"Totul va depinde de Banca Centrala Europana (BCE) si de decizia pe care o va lua pentru a reduce cotatia euro. Pana in acel moment, cred ca pretul petrolului va creste", a adaugat acesta.

"Desigur, in cadrul acestei probleme, exista si amenintarile contra Iranului. Daca acestea devin mai accentuate, cred ca pretul petrolului va continua sa creasca in timpul acestei veri", a precizat Khelil.

Intrebat daca pretul ar putea creste la 200 dolari/baril, Khelil a raspuns ca nu considera posibil acest lucru decat in cazul unei crize foarte importante pe piata petroliera, cum ar fi o sistare a productiei in Iran.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: