Ghetea: negocierile dintre CEC Bank si BERD se vor concretiza pana la sfarsitul lui 2008

Data publicarii: 28-06-2008 | Finante-Banci

Negocierile intre CEC Bank si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au avansat si se vor concretiza pana la sfarsitul acestui an, insa ramane de vazut forma pe care o vor alege cele doua parti, a declarat presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

"Pot spune ca negocierile au avansat destul de mult, insa nu pot spune deocamdata daca va fi vorba despre intrarea BERD in actionariat sau despre o alta forma de colaborare", a spus Ghetea.

La inceputul lunii mai, presedintele CEC Bank mentiona ca banca ar putea intra intr-un parteneriat cu BERD, care nu va presupune, insa, intrarea institutiei in actionariatul bancii.

"Parteneriatul cu BERD ar putea presupune acordarea de linii de finantare sau de imprumuturi subordonate si nu este vorba, deocamdata, de intrarea in actionariatul CEC a institutiei, insa acesta ar putea fi un plan pe termen mai lung", declara Ghetea, in 6 mai.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, precizase, tot la inceputul lunii mai, ca statul roman - actionarul unic al bancii - ia in calcul listarea la bursa a CEC Bank, dar acest lucru nu se va intampla in 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: