Pretul petrolului depaseste 142 dolari/baril, stabilind un nou record

Data publicarii: 28-06-2008 | International

Pretul petrolului a depasit, vineri, pentru prima data nivelul de 142 dolari/baril si s-a tranzactionat la 142,26 dolari/baril la New York si 142,13 dolari/baril la Londra, investitorii renuntand la pietele de capital pentru a face plasamente in petrol, scrie AFP.

Noul record survine in contextul in care, dimineata, petrolul se scumpise pana la 141,98 dolari/baril la Londra si respectiv 141,71 dolari/baril, pe piata new-yorkeza.

Pretul petrolului s-a dublat in decurs de un an si a depasit, joi, pentru prima data pragul simbolic de 140 dolari/baril.

Pretul petrolului profita de pe urma lipsei interesului investitorilor pentru pietele de capital, care au de suferit la randul lor de pe urma scumpirii titeiului.

Indicele Footsie al Bursei de Valori de la Londra a coborat, joi, pana la un nivel nemaiatins de la jumatatea lui martie, indicele CAC 40 al bursei pariziene a inregistrat pierderi, vineri dimineata, iar indicele Dax al Bursei de Valori de la Frankfurt a alunecat spre un nivel minim, pe care nu il mai atinsese de la inceputul anului.

Presedintele companiei rusesti Gazprom, Alexei Miller, a estimat ca titeiul se va scumpi accentuat, pana la un nivel de 250 dolari/baril.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: