BRD lanseaza un credit destinat finantarii proiectelor de investitii ale IMM-urilor

Data publicarii: 30-06-2008 | Finante-Banci

In baza parteneriatului sau cu Banca Europeana de Investitii (BEI), BRD-Groupe Societe Generale lanseaza un nou credit pentru sustinerea proiectelor de investitii derulate de intreprinderile mici si mijlocii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. 

BRD continua colaborarea cu BEI, initiata in anul 2003, prin semnarea  unui nou acord de finantare, "Imprumutul Global BEI III". Pana in prezent, BRD a alocat deja fonduri din sursa BEI pentru credite de investitii in valoare de 61 milioane EUR, care au finantat peste 200 de proiecte. BRD a avut propria sa contributie la finantarea proiectelor respective, participand la acestea cu o cota de 50% din surse proprii.  

In functie de beneficiarii creditelor, programul derulat prin BRD are doua componente de finantare : "Imprumutul Global", destinat in special IMM-urilor cu pana la 250 angajati si "Facilitatea de finantare pentru Intreprinderi Mijlocii", destinata societatilor de talie medie, al caror numar de salariati nu depaseste 3.000.

Creditul de investitii din sursa BEI completeaza oferta BRD de creditare pe termen mediu si lung pentru clientii IMM cu un produs nou, competitiv, disponibil in lei, EUR sau USD pe o durata de pana la 20 ani si la costuri reduse pentru client, se precizeaza in comunicatul bancii.

Creditul de investitii din sursa BEI oferit de BRD finanteaza si proiectele de modernizare si retehnologizare dezvoltate de societati private sau publice (indiferent de talie) care realizeaza proiecte de investitii in urmatoarele domenii: Protectia mediului, Infrastructura, Dezvoltarea economiei bazata pe cunoastere, Utilizarea rationala a energiei, Sanatate, Educatie. 

Valoarea proiectelor se poate situa intre 40.000 si 50 milioane EUR, acestea putand beneficia de o finantare de pana la 75% din fonduri BEI si BRD.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: