Apartamentele noi se vor scumpi, iar cele vechi s-ar putea ieftini

Data publicarii: 02-07-2008 | Imobiliare

Apartamentele noi se vor scumpi pana la sfarsitul anului iar cele vechi s-ar putea ieftini potrivit constructorilor. Pe de alta parte, analistii imobiliari cred ca, din cauza preturilor foarte mari, ne paste un blocaj pe piata imobiliara. Anul acesta alegem casele dupa preturi. Sa fie o locuinta moderna cu garaj si spatii verzi, sau un apartament construit cu 20, 30 de ani in urma?

Dezvoltatorii imobiliari spun ca preturile la apartamentele noi vor creste anul acesta cu 20 de procente. In schimb, locuintele vechi se vor ieftini cu pana la 15 la suta. Alegerea pare simpla, daca va ghidati dupa buzunar. Daca totusi vreti un apartament nou, ori va grabiti, ori mai puneti niste bani deoparte.

Investitorii ameninta deja ca vor mari preturile dar motivat, conform acestora. Preturile de constructie au crescut in ultimul an cu minimum 20 la suta si asta o sa aiba un efect imediat asupra preturilor de vanzare la apartamente.

Analistii imobiliari sustin, insa, ca preturile au ajuns de multa vreme la limita maxima. Constructorii care vor profituri de 40 - 60 la suta pe an se lovesc de bancile care dau din ce in ce mai greu credite.

In acelasi timp, romanii se gandesc de doua ori inainte sa se indatoreze. Cumparatorii sunt si ei din ce in ce mai pretentiosi cand vine vorba de apartamente vechi.

Dezvoltatorii nu spun doar ca maresc pretul apartamentelor ci si ca nu fac fata constructiilor. Pentru a se acoperi cererea, ar mai fi nevoie de aproximativ 250.000 de locuinte noi insa anul acesta nu vor fi gata mai mult de 10.000.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: