CNVM a ridicat masura asiguratorie de blocare a actiunilor SIF Transilvania emise in urma majorarii capitalului social

Data publicarii: 02-07-2008 | Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus, in sedinta din data de 2 iulie 2008, ridicarea masurii asiguratorii de blocare a transferului pachetului de 546.071.666 actiuni, emise ca urmare a operatiunii de majorare a capitalului social de la SIF Transilvania, aprobata prin Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 27 aprilie 2007, incepand cu data de 4 iulie 2008.

Litigiul dintre SIF Transilvania SA si SC Cocor SA cu privire la majorarea de capital mai sus amintita a fost solutionat irevocabil, in sensul respingerii actiunii in anulare formulata de SC Cocor SA.

CNVM a adus la cunostinta partilor implicate natura juridica a masurilor administrative dispuse de catre autoritate si posibilitatea de a solicita instantei de judecata instituirea de masuri asiguratorii asupra pachetului de actiuni, obiect al majorarii.

Ridicarea masurii asiguratorii de blocare a transferului pachetului respectiv reprezinta o masura de oportunitate, dispusa in exercitarea rolului activ al CNVM.

Redactia BankNews.ro