Sinus Holding va construi parcuri de turbine eoliene de 700 MW in Moldova

Data publicarii: 04-07-2008 | Mediu

Sinus Holding va construi parcuri de turbine eoliene, in cinci amplasamente din Moldova, cu o putere totala instalata de 700 MW, ce urmeaza sa fie puse in functiune in 2009, a declarat Marta Popa, partener al casei de avocatura Voicu si Filipescu, ce reprezinta compania.

"Sinus Holding intentioneaza sa construiasca capacitati energetice, parcuri eoliene cu o capacitate totala instalata de 700 MW, in cinci amplasamente din Moldova. Suntem inca la inceput, s-a obtinut o parte din autorizatii si anul viitor urmeaza ca proiectul sa fie finalizat si ca turbinele eoliene sa fie puse in functiune cel mai probabil in 2009. Banii necesari investitiei pot fi finantari de la banci de investitii, investitori strategici sau investitii specifice sectorului energetic", a declarat Marta Popa, partener al casei de avocatura Voicu si Filipescu ce reprezinta Sinus Holding, in cadrul conferintei "Romania - Eficienta Energetica" organizata de Finmedia.

Sinus Holding SRL este o societate romaneasca cu actionariat mixt unguresc-australian. Actionarul unguresc este firma Hungarowind, ce detine un parc de turbine eoliene in Ungaria, cu o capacitate totala de circa 300 MW.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: