Gazprom: Barilul de petrol se va scumpi in curand pana la 250 dolari

Data publicarii: 04-07-2008 | International

Pretul unui baril de petrol va ajunge "in curand" la 250 de dolari, de la 146 cat este in prezent, a estimat, joi, directorul general al Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume, Alexei Miller, care anticipeaza o evolutie asemanatoare si in cazul gazelor naturale, potrivit AFP.

"Estimam ca pretul unui baril de petrol va ajunge in curand la 250 dolari, iar in acest caz, pretul gazelor naturale ar putea depasi 1.000 de dolari/1.000 de metri cubi", a spus Miller, dupa o intalnire de la Baku, capitala Azerbaidjanului, cu presedintele azer, Ilham Aliev. 

Pretul gazelor naturale rusesti exportate in Europa, care este legat de cel al petrolului, ajunsese, in martie, la 370 dolari/1.000 de metri cubi. 

Cotatia unui baril de petrol a depasit, joi dimineata, pragul de 146 dolari pe piata londoneza, dupa ce inregistrase noi recorduri la New York, peste nivelul de 145 dolari, cursul fiind sustinut de tensiunile geopolitice si de scaderile de pe pietele de capital ce au alimentat temerile cu privire la evolutia ofertei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: