Poiana Brasov va gazdui cel mai mare complex rezidential de lux din Romania

Data publicarii: 04-07-2008 | Imobiliare

De anul acesta, romanii cu venituri medii si mari au un sat de vacanta, de fapt un complex rezidential exclusivist plasat, desigur, in Poiana Brasov. In cateva luni vor fi date in folosinta primele apartamente din complexul Silver Mountain. Acesta este considerat cel mai ambitios proiect romanesc de locuinte de vacanta si este construit pe o suprafata de 700.000 de metri patrati. Una dintre atractii este terenul de golf cu 18 gauri, amenajat pe 440.000 de metri patrati.

La 2 km de partiile de schi va rasari primul proiect imobiliar de lux din Poiana Brasov. Acesta va avea o zona rezidentiala exclusivista, un teren de golf, doua sali de cinema si heliport. Proiectul este prevazut cu zone de shopping, sali de conferinta, piscine, patinoar, dar si spa si centru de tratament medical. Complexul ofera conditii pentru practicarea golfului, a tenisului sau a echitatiei si detine o scoala de tenis al carei partener este Ilie Nastase.

Proiectul a fost gandit ca locatie de 5 stele plus. Preturile pornesc de la 170.000 la 2 milioane de euro. Primele doua blocuri cuprind 90 de apartamente care vor fi livrate la sfarsitul anului. Toate au fost vandute. Urmatoarele 5 blocuri au fost vandute in proportie de 45%. Cei mai multi cumparatori, 95%, sunt romani. Se poate opta pentru achizitie si in cadrul hotelulului, operat de lantul international Radisson. Pe langa facilitatile oferite, proprietarii pot beneficia si de circuitul de cazare pe termen scurt operat de hotel.

Astfel, cand apartamentul sau vila nu sunt folosite, pot fi inchiriate.

Proiectul este dezvoltat de compania cipriota INR Management Real Estate si va fi gata in 2013. Pentru infrastructura dezvoltatorul acorda un buget de peste opt milioane euro, bani care vor fi folositi si pentru alimentarea cu apa, energie si gaz, dar si pentru reteaua stradala. Investitia totala estimata este de 400 de milioane de euro.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: