Raiffeisen Asset Management lanseaza primul fond inchis de investitii cu plasamente pe piata monetara si valutara

Data publicarii: 04-07-2008 | Finante-Banci

Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizarea Fondului Inchis de Investitii Raiffeisen Strategii Valutare, primul fond de investitii din Romania care va urmari obtinerea unor randamente superioare dobanzilor interbancare (ROBID la 3 luni), in conditiile asumarii unui grad redus de risc, prin capitalizarea evolutiilor de pe pietele monetara si valutara, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Fondul va fi oferit clientilor de private banking si clientilor institutionali pe parcursul unei perioade de subscriere initiala de 1 luna. Ulterior, fondul va fi deschis trimestrial pentru subscrieri si rascumparari.

Fondul va efectua plasamente in instrumente ale pietei monetare, in scopul obtinerii unor randamente corespunzatoare instrumentelor cu venit fix. In vederea cresterii randamentului peste nivelul ratelor dobanzilor, se vor initia tranzactiile pe instrumente financiare derivate, avand in principal ca activ suport cursul de schimb. 

Studiile academice si experienta practica au aratat ca fluctuatiile cursurilor valutare si diferentialele de dobanzi pot fi exploatate in vederea obtinerii de profituri. In acest scop vor fi initiate contracte forward, futures sau optiuni, in functie de anticiparea cu privire la cursul de schimb sau rata dobanzii viitoare.

Metodele si tehnicile de analiza ce vor fi folosite vizeaza in principal analiza tehnica si analiza macroeconomica. Strategia de investitii are in vedere monitorizare zilnica a semnalelor de tranzactionare pe piata valutara si a oportunitatilor de plasament pe piata monetara si un control strict al riscului. In acest sens, iesirea din pozitiile initiate pe piata valutara poate fi realizata inainte de scadenta in scopul marcarii profiturilor sau limitarii pierderilor, atunci cand volatilitatea cursului de schimb devine excesiva.

"Lansam in premiera pe piata romaneasca un tip de produs oferit cu succes pe plan international de marile companii de asset management, care ofera oportunitati de randamente superioare dobanzilor bancare, fara a avea expunere pe pietele de actiuni.

Fondul se adreseaza investitorilor care pot plasa resurse pe termene scurte si medii, au o toleranta moderata la risc si se afla in cautarea unor oportunitati de plasament alternative instrumentelor de economisire clasice.

Pornind de la considerentele de mai sus, fondul Raiffeisen Strategii Valutare este atractiv atat considerat individual, cat si la nivelul unui portofoliu, avand in vedere gradul redus de corelatie cu alte clase de active si posibilitatea imbunatatirii raportului randament-risc la nivelul unui portofoliu", a declarat Mihail Ion, Presedintele SAI Raiffeisen Asset Management S.A.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: