32% din companiile ce activeaza in Romania acorda beneficii angajatilor

Data publicarii: 07-07-2008 | HR/Cariere

In perioada noiembrie 2007 - aprile 2008 compania de consultanta si servicii Completo a derulat un studiu de piata, care si-a propus sa scoata in evidenta date relevante despre nevoile companiilor in privinta fidelizarii propriilor angajati. In cadrul acestui studiu au fost chestionate peste 120 de companii din domeniul serviciilor si al productiei, cu un numar mediu de aproximativ 150 de angajati.
 
"Studiul derulat de compania noastra a relevat ca doar 32% din companiile ce activeaza pe piata din Romania folosesc mijloace de tip beneficiu pentru angajati. In acelasi timp 90% dintre companiile chestionate constientizeaza nevoia unui astfel de serviciu si peste 50% dintre acestea sunt dispuse sa si plateasca pentru un serviciu exclusivist de tip beneficiu", a declarat Radu Trasca, Business Development Director al gruplui Completo.

In urma acestui studiu au fost identificate urmatoarele nevoi ale companiilor chestionate: implementarea de diferentiatori valorosi fata de angajatorii concurenti, promovarea interna a unor instrumente puternice de motivare pentru angajati, economisirea resurselor umane si cresterea productivitatii angajatilor, precum si completarea pachetului existent de beneficii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: