Studiu ONU: Romanii nu mai vor copii, din lipsa de bani

Data publicarii: 07-07-2008 | Diverse

Aproape trei sferturi dintre cuplurile din Romania nu mai vor copii. Principalul motiv al fenomenului este lipsa banilor. Aceasta este doar una din concluziile ingrijoratoare ale unui studiu realizat de Fondul ONU pentru Populatie. Documentul arata o scadere accelerata a nivelului natalitatii si fertilitatii in tarile dezvoltate.

Studiul a analizat modul in care politicile guvernamentale raspund nevoilor actuale ale cuplurilor de a avea copii.

Rezultatele cercetarii arata ca natalitatea a scazut simtitor din 1989.

Principalele motivele care au dus la reducerea nasterilor in tarile civilizate se numara: situatia financiara, emanciparea femeii, sporirea cheltuielilor necesare pentru cresterea si educarea copiilor si stresul.

In urma datelor obtinute specialistii vor elabora o serie de masuri care sa pregateasca Romania pentru tendinta clara de scadere si imbatranire a populatiei. Printre acestea se numara: infiintarea gradinitelor si a creselor de catre angajator pentru ca parintii sa fie aproape de copii, dar si a gradinitelor cu program prelungit.

Alte masuri care ar putea duce la cresterea natalitatii se refera la conditii mai bune de viata, la facilitarea accesului tinerilor la locuinte, la cresterea accesului si calitatii serviciilor medicale.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: