Zona Victoriei ramane cea mai scumpa, dar si cea mai cautata pentru birouri

Data publicarii: 07-07-2008 | Imobiliare

Daca in zona de nord marimea medie a suprafetei pe nivel este de 1.000 de mp, in zona centrala valoarea ajunge la 600 de mp pe nivel, noteaza Gandul. Chiriile variaza de la 15 euro pe mp pe luna in Pipera-Tunari, la 30 de euro pe mp in zona Aviatorilor.

Cererea pentru cladiri in zona centrala a Bucurestiului ramane in continuare ridicata, in ciuda dezvoltarilor din partea de nord a Capitalei, potrivit companiei imobiliare Regata. "Diferenta dintre zona de nord si cea centrala se observa in suprafetele oferite pe nivel, cele din centru avand marimi medii in jur de 500 - 600 de metri patrati pe nivel, in timp ce imobilele din nord, care s-au putut extinde pe lun­gime, ofera suprafete de peste 1.000 de metri patrati pe nivel", se arata intr-un comunicat.

Cele mai cautate zone, dar si cele mai scumpe sunt zona Victoriei si Aviatorilor-Dorobanti. Aici chiria lunara pentru un metru patrat de spatiu de birou variaza de la 25 la 30 de euro. Acestea sunt cautate in special pentru birourile de clasa A, dar si din cauza accesului facil catre mijloacele de transport in comun, cat si a legaturii cu alte zone. In zona Victoriei, cladirea de birouri Bucharest Tower Centre este disponibila spre inchiriere, iar din luna august a acestui an va fi inaugurata o alta cladire ce va avea o suprafata utila totala de 1.060 de metri patrati. In primul trimestru al anului viitor, tot in aceasta zona, va fi disponibil un alt imobil ce va avea o suprafata de 11.000 de metri patrati.

25 de euro pe mp pe luna, chiria in zona Herastrau

Dupa acestea, zona Herastrau - Nae Caranfil se plaseaza pe al treilea loc, cu un nivel al chiriei de 20 - 25 de euro pe metru patrat pe luna. In ultima perioada, aceasta zona s-a dezvoltat rapid, atragand tot mai mult interesul investitorilor. Printre avantajele zonei, aici accesul este rapid catre DN 1 si cele doua aeroporturi, dar si spre centrul orasului. In luna septembrie, in aceasta zona va fi data in folosinta o cladire de birouri cu o suprafata de 14.397 de metri patrati, iar in trimestrul patru, o alta, de 7.000 de metri patrati isi va deschide usile viitorilor chiriasi.

Pe locul patru se afla zona Universitatii, care desi se afla in inima Bucurestiului, s-a clasat pe aceasta pozitie din lipsa cladirilor cu suprafete mari si a terenurilor pentru dezvoltarea de noi proiecte. Astfel, din lipsa de spatiu s-au construit doar cladiri cu suprafete mici, sau cladirile vechi au fost transformate. Aici, chiriile pornesc de la 18 si ajung la 25 de euro pe metru patrat pe luna. Din luna septembrie a acestui an va fi disponibila o cladire care va avea o suprafata de 1.700 de metri patrati.

Pe cea de-a cincea pozitie se afla zona Unirii si este in general cautata de companii din domeniul serviciilor. Pentru un metru patrat intr-o cladire de birouri din aceasta zona se plateste lunar intre 18 si 22 de euro. "Nici zona dintre Bulevardul Unirii si Bucuresti Mall nu este ocolita de dezvoltari de birouri. Un exemplu relevant este constructia moderna, structurata pe S+P+E7 care va fi disponibila din octombrie 2008. Aceasta ofera o suprafata totala desfasurata de aproximativ 3.200 de metri patrati", potrivit Regatta.

Chirii mai mici in zone departate

Chiar daca e situata pe pozitia a sasea, in zona Barbu Vacarescu, chiria este un pic mai mare decat in zona Unirii; aceasta poate ajunge la 24 de euro pe metru patrat pe luna. O chirie mica se inregistreaza in zona Dimitrie Pompei-Pipera, de 16 - 17 euro pe metru patrat pe luna, situandu-se astfel pe locul sapte in ceea ce priveste importanta ca zona. Pe locul opt se claseaza zona Baneasa - DN1, care s-a aglomerat de-a lungul anilor, iar preturile au crescut semnificativ.

Potrivit Regatta, un numar important de cladiri de birouri livrate se gasesc in aceasta parte a orasului. Aici, chiriile variaza de la 17 la 22 de euro pe metru patrat pe luna. Pe locul noua se afla zona Pipera-Tunari, in plina expansiune, cu numeroase cladiri livrate sau aflate la stadiul de finalizare. Chiriile se plaseaza intre 15 si 18 euro pe metru patrat pe luna. Pe ultimul loc, a fost plasata zona Cotroceni, unde nivelul maxim al chiriilor este de 19 euro pe metru patrat pe luna.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: