Executivul Uniunii Europene propune un program de reducere a TVA-ului pentru serviciile locale

Data publicarii: 08-07-2008 | Economie

Toate statele membre ale Uniunii Europene ar putea reduce taxa pe valoare adaugata (TVA) pentru unele servicii oferite la nivel local, de la tunsori la mesele la restaurant, potrivit propunerilor publicate de Comisia Europeana, informeaza Reuters.

Studiile arata ca reducerea TVA-ului pentru serviciile locale nu vor afecta competitia sau pietele interne ale Uniunii Europene, a mai precizat executivul Uniunii Europene.

Comisarul european pentru taxe, Laszlo Kovacs, incearca sa transforme un pachet de reduceri temporare ale taxelor intr-un plan coerent si permanent, astfel incat fiecare stat sa aiba posibilitatea de a reduce taxele pentru aceleasi bunuri si servicii.

Programul actual de reducere a taxelor pentru unele servicii locale, utilizat in 18 tari, va expira in 2010. Nivelul standard al TVA-ului este de 15%. Proiectul de lege elaborat de Kovacs va trebui sa fie aprobat in unanimitate de statele Uniunii, insa Germania a anuntat in repetate randuri ca se opune din principiu unei coborari a taxelor.

Kovacs a fost optimist ca ministrii de finante vor putea adopta propunerea pana la mijlocul anului 2009, pentru a putea fi pus in practica din 2011, din moment ce nicio tara nu este obligata sa implementeze reducerile de taxe.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: