Tariceanu: O firma de audit desemnata de Guvern va face verificari la Electrocentrale Bucuresti

Data publicarii: 08-07-2008 | Economie

Premierul Tariceanu a anuntat marti ca Executivul va desemna o firma de audit care sa verifice structura costurilor de productie la furnizorul de energie termica din Capitala, Electrocentrale Bucuresti, dupa ce intreprinderea a solicitat majorarea pretului gigacaloriei.

"I-am propus domnului primar general ca din partea Guvernului sa desemnam o firma de audit la intreprinderea Electrocentrale Bucuresti, care furnizeaza energia termica, pentru a vedea care este structura costurilor si unde se pot face reducerile, in asa fel incat costurile sa nu fie impovaratoare pentru cetateni", a anuntat Tariceanu, dupa intalnirea cu primarii din Capitala.

Premierul a adaugat ca un alt subiect abordat in cadrul discutiei cu primarii a fost datoria RADET fata de Electrocentrale.

Reprezentantii RADET au declarat saptamana trecuta ca Electrocentrale Bucuresti a cerut o majorare a pretului gigacaloriei, decizia finala urmand sa fie luata de Primaria Generala. Anterior, deputatul PSD, Iulian Iancu, a afirmat ca de la 1 iulie pretul gigacaloriei a crescut cu 12,5%.

Premierul Tariceanu a convocat marti o intalnire cu primarii de sectoare, cu primarul general al municipiului Bucuresti si prefectul municipiului Bucuresti. La intrevedere au fost invitati si Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii si secretari de stat din Ministerul Internelor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: