ING inceteaza contractul cu firma care ii administreaza investitiile fondurilor de pensii

Data publicarii: 08-07-2008 | Finante-Banci

ING a decis sa inceteze contractul cu compania de administrare de active din cadrul grupului, prin care externaliza activitatea de investire a activelor fondurilor de pensii facultative si obligatorii, si sa plateasca amenda contraventionala catre CSSPP, a anuntat ING.

"Am decis sa nu contestam decizia CSSPP de a penaliza cele doua companii cu 0,5% din capitalul social, pentru a mentine increderea in sistemul de pensii private", a declarat directorul general interimar al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

In urma discutiilor purtate cu arbitrul pensiilor private, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii au decis sa inceteze contractul cu compania de asset management din cadrul grupului ING, prin care aceasta din urma prelua activitatea de investire a activelor.

"Am luat decizia sa ne conformam hotararii CSSPP. Credem in continuare ca externalizarea investitiilor fondurilor de pensii private este benefica participantilor si aveam suficiente argumente legale pentru sustinerea punctului nostru de vedere", a mai spus Coman.

Ca urmare a deciziei, activitatea de administrare si investire a activelor fondurilor de pensii ING revine la formula initiala si va fi desfasurata prin intermediul departamentelor specializate ale celor doua companii, se arata in comunicat.

Luarea deciziilor de investitii si responsabilitatea pentru acestea vor continua sa apartina in intregime, ca si pana acum, ING Asigurari de Viata pentru fondurile de pensii facultative ING Clasic si ING Optim, si respectiv ING Fond de Pensii pentru fondul de pensii private, in acord cu prospectele fondurilor ING, a mai anuntat ING.

Arbitrul pensiilor private anuntase, pe 18 iunie, ca a sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 0,5% din capitalul social firmele ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, care activeaza pe piata pensiilor private facultative si obligatorii, pentru externalizarea administrarii si investirii activelor catre o companie din acelasi grup.

ING Asigurari de Viata are un capital social de 45 milioane lei, iar ING Fond de Pensii de 232 milioane lei, astfel incat valoarea totala a amenzii ar fi de circa 1,38 milioane lei, din care 1,16 milioane lei pentru ING Fond de Pensii si 225.000 lei pentru ING Asigurari de Viata.

Investirea activelor fondurilor de pensii ale ING era realizata de ING Investment Managament, reprezentata in Romania prin sucursala ING Asset Management BV Olanda - Sucursala Bucuresti, in baza unui contract de administrare a activelor.

ING anuntase initial, intr-un comunicat, ca grupul financiar va contesta decizia, in conditiile in care Comisia a impus companiilor ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii ca, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de sanctionare, sa inceteze contractul de management al activelor incheiat cu ING Asset Management BV The Netherlands - Sucursala Bucuresti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: