Ministerul Mediului a acordat prima eticheta ecologica pentru serviciile de cazare Hotelului Saturn

Data publicarii: 08-07-2008 | Mediu

Hotelul Saturn, din statiunea cu acelasi nume, a primit, marti, eticheta ecologica europeana pentru serviciile de cazare turistica, acesta fiind primul hotel din Romania care a primit o astfel de clasificare de la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), a anuntat institutia.

Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice, organul consultativ cu rol in evaluarea dosarelor, a analizat, luni, documentatia depusa de SC Fimest Turist SRL, in vederea obtinerii etichetei ecologice pentru hotelulul Saturn. Aceasta a verificat criteriile de acordare a etichetei in conformitate cu prevederile europene, a constatat ca au fost indeplinite criteriile obligatorii, precum si 21 de criterii optionale.

Evaluarea a totalizat 30,5 puncte, punctajul minim necesar pentru obtinerea etichetei ecologice fiind de 16,5 puncte.

"Eticheta ecologica europeana demonstreaza inalta calitate si respectul fata de mediu, recompensand astfel serviciile de cazare si turistii. Eticheta a fost creata de Comisia Europeana (CE) in 1992, fiind o schema unica de certificare pentru a ajuta consumatorii sa distinga produsele si serviciile verzi, care nu afecteaza mediul", se arata in comunicat.

CE a urmarit, prin aceasta certificare, sa incurajeze industria in proiectarea si realizarea unor produse cu impact minim asupra mediului in timpul fazelor de productie, de distributie, de consum, de utilizare si dupa folosire.

Eticheta ecologica europeana identifica performanta de mediu generala a produselor si serviciilor, bazata pe analiza ciclului de viata, insa operatorul economic nu este obligat sa o aplice pe produsele sau serviciile sale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: