Formula 3 intoarce Capitala pe dos

Data publicarii: 09-07-2008 | Auto

In perioada 22-24 august, pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului se desfasoara curse auto din FIA GT si Formula 3, noteaza Adevarul. Bucharest City Challenge programeaza si o etapa din Cupa Logan. Sunt anuntate si mai multe premiere.

Anul acesta organizatorii au asigurat ca vor face uitate problemele pe care bucurestenii, dar si competitorii le-au intampinat la prima editie.

Astfel, s-au dat asigurari ca lucrarile de amenajare a circuitului vor dura mai putin si nu vor influenta foarte mult traficul din jurul Casei Poporului.

"Am mutat cursa in luna august din motive strategice, in ideea ca traficul este mai lejer datorita perioadei de vacanta si astfel mult mai putini oameni vor fi afectati", a declarat Harmut Beyer, CEO al firmei Bucharest Ring, organizatoarea competitiei.

Primele lucrari la circuitul din acest an vor incepe pe data de 28 iulie, dar intr-o prima faza ele nu vor afecta traficul din zona. Beyer a specificat ca in schimbul celor 12 copaci taiati anul trecut pentru a putea configura circuitul au fost plantati la schimb anul acesta, in parcul Izvor, 60 de copaci.

De asemenea, se spera ca nici cainii vagabonzi nu isi vor face aparitia in peisaj, asa cum s-a intamplat anul trecut. Circuitul (vezi grafica) a fost pe alocuri schimbat fata de varianta 2007, unele viraje fiind modificate pentru a spori siguranta participantilor.

Spectacol, pe langa cursa

Organizatorii propun in acest an o serie de premiere care se leaga in primul rand de spectacolul din afara circuitului. "Incercam sa cream o atmosfera speciala in jurul acestui eveniment fara sa ne limitam strict la partea sportiva", a spus directorul de marketing al Bucharest Ring, Florin Dulgheru.

Astfel, in parcul Izvor va fi construita o zona speciala unde vor avea acces nu numai platitorii de bilet, ci si publicul larg, si care va contine o expozitie de tuning auto, cu exemplare unice in Europa, o zona de jocuri si concursuri, precum si o arena de concerte.

Aici va fi invitata pentru o reprezentatie speciala celebra trupa Faithless, deocamdata nestiindu-se exact in ce zi va fi concertul.

O alta surpriza o constituie participarea in Cupa Logan a Roxanei Ciuhulescu, realizatoarea emisiunii Pro-Motor, alaturi de colegii ei, Cabral si George Vintila.

Adevarul