Liste de asteptare pentru cel mai scump Ferrari

Data publicarii: 10-07-2008 | Auto

15 Ferrari livrate si 35 de comenzi. Acesta este bilantul dupa cateva luni al Forza Rossa, partenerul oficial al Ferrari in Romania. Dar cine conduce un Ferrari in Romania? Roxana Valcu, PR & Communication Manager Forza Rossa, spune despre proprietarul roman de Ferrari ca "are intre 25 si 55 de ani, este pasionat de masini sport si face parte din top management, antreprenoriat sau poate avea o profesie liberala".

Dintre clientii Ferrari de la noi, aproximativ 20 la suta sunt cetateni straini cu rezidenta in Romania. Cel mai frecvent Ferrari vazut pe strazile de la noi este F430 (cu cele doua variante - Coupe si Spider), care este si cel mai ieftin: 160.000 euro pret de pornire, fara taxe.

Dar cele mai cerute modele sunt, la ora actuala, 599 GTB Fiorano, care costa de la 204.000 euro fara taxe, 430 Scuderia, la 174.000 euro bucata si Scaglietti One to One. Acesta din urma se fabrica in serie limitata, iar cererea pentru un Scaglietti depaseste cu mult numarul de unitati alocate Romaniei, desi pretul acestei masini porneste de la 225.000 euro. Primul Scaglietti One to One va rula pe strazile de la noi chiar in aceasta vara.

Ferrari 612 Scaglietti One-to-One

Aproape jumatate din clientii Ferrari isi iau masina in leasing

In vreme ce clientii persoane fizice prefera sa-si achizitioneze un Ferrari cu banii jos, leasingul reprezinta 40 la suta din vanzarile reprezentantului Ferrari in Romania. Finantarea se face pe 5 ani, cu 20 la suta avans si 40 la suta valoare reziduala. "Un Ferrari se deprecieaza greu, astfel clientii au posibilitatea sa-l schimbe cu un model nou dupa doi sau trei ani", spune Roxana Valcu.

Cu toate ca Ferrari se vinde bine in Romania, activitatea de service reprezinta 60 la suta din incasarile reprezentantului constructorului italian in Romania, pe strazile noastre circuland aproximativ 80 de modele.

Reprezenatntii companiei spun ca inca din prima zi de functionare, service-ul Ferrari din Otopeni a avut un grad de ocupare de suta la suta.

Gandul