Vosganian: rectificarea bugetara va fi facuta miercuri, dupa ce va fi prezentata premierului

Data publicarii: 11-07-2008 | Finante-Banci

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat vineri ca rectificarea bugetara va avea loc in sedinta de miercuri a guvernului, dupa ce o va prezenta mai intai premierului in prima zi a saptamanii viitoare.

Cei mai multi bani vor merge la intrastructura, aparare - pentru Avioane Craiova - si Ministerul Mediului, a precizat ministrul.

La inceputul acestei saptamani, Vosganian declarase ca rectificarea bugetara va avea loc in prima sedinta a guvernului de dupa promulgarea de catre presedinte a legii de abilitare a acestuia de a emite ordonante.

Tot atunci, ministrul precizase ca vor fi alocate sume doar pentru infrastructura rutiera si feroviara, pentru pietruirea drumurilor in judete, pentru alimentare cu apa in sate si pentru inzestrarea armatei.

Miercuri, presedintele Traian Basescu a promulgat legea prin care Executivul este abilitat sa emita ordonante pe durata vacantei parlamentare.

Potrivit unor surse din minister, Finantele au intocmit proiectul pentru rectificarea bugetara din iulie, care prevede majorarea cu 3,6 miliarde lei a planului de venituri si cheltuieli, tinta de deficit bugetar fiind mentinuta la 2,3% din produsul intern brut (PIB).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: