Angajatii bancilor se distreaza. Bancuri pe seama noilor reguli de creditare ale BNR

Data publicarii: 11-07-2008 | Finante-Banci

De rasul lumii. Asa au ajuns regulile pe care BNR vrea sa le impuna pe piata creditelor. O dovedesc bancurile care circula printre angajatii marilor banci. Noile directive au produs intai isterie in randul analistilor si al bancherilor, care au declarat ca masurile birocratice pe care Banca Nationala le doreste pot bloca intregul sistem de credite. Stresul si socul anuntului au trecut, iar dovada relaxarii din sistem o reprezinta glumele care au si aparut.

Iata un exemplu despre turnura pe care gestul BNR a cunoscut-o:

"Azi dimineata am facut primul stres test. Am ridicat scrumiera la un client si m-am facut ca-l pocnesc cu ea in cap. Mamaaaa, ce-a urlat tampitul... Normal ca nu mai pupa el credit de la mine. Nu rezista deloc la stres. La al doilea test, i-am luat altui client nevasta si am amenintat-o c-o rapesc si ca n-o mai vede niciodata. Aia, cand a auzit, imi facea cu ochiul, ca toanta. I-am spus ca-i un simplu test si ca tocmai l-a picat. Asta ca poate ma razgandesc si ca sa-mi notez telefonul ei, in caz ca...

Trebuie sa-l dau afara pe baiatul de la Risc. N-a inclus in calculele lui cel mai al naibii risc si cel mai des intalnit la mine-n banca. Riscul sa n-am pur si simplu chef sa dau credite! Nu te joci cu administrarea riscurilor, totusi.

Control de la Protectia Consumatorului, pe niste tampenii marunte. O mana de netrebnici s-au plans ca s-au trezit cu dobanzi de 120 la suta la credite, fara sa fie notificati dinainte. Ba, fir-ar sa fie de sarantoci, ei n-au aflat ca BNR ma obliga sa verific care le e comportamentul la asemenea masuri? Pai si cum sa verific, din pix??? Normal ca am marit dobanzile! Sa se bucure ca nu am testat ce se intampla daca le ia foc casa..."

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: