Portofino - cea mai la moda destinatie a celor bogati si faimosi

Data publicarii: 12-07-2008 | Turism

Micutul sat de pescari Portofino, situat pe Riviera Italiana (la circa 30 km Vest de Genova), are o istorie plina de stralucire. De-a lungul timpului, aici s-au perindat pentru a-si celebra casatoriile pe yahturi somptuoase sau pentru o simpla vacanta o sumedenie de celebritati, precum Grace Kelly, Sophia Loren, Humphrey Bogart, Jackie Kennedy si Aristotel Onassis.

In ultimii ani, Portofino a devenit locul favorit al actorilor George Clooney, Tom Cruise sau Denzel Washington, dar si al premierului italian Silvio Berlusconi, care este si proprietarul unei case de vacanta in Portofino. La fel si cuplul de designeri Domenico Dolce si Steffano Gabbana, in a caror vila s-a relaxat pentru cateva zile si Kylie Minogue.

Dar cuplul care a facut faimoasa aceasta destinatie, socotita una dintre cele mai frumoase din lume, este Elisabeth Taylor - Richard Burton, care si-au oficiat, la hotelul Splendido, ce-a de-a treia lor casatorie. Exemplul lor a fost urmat, decenii mai tarziu, de cuplurile Rod Stewart - Penny Lancaster, Pamela Anderson - Tommy Lee, fotbalistul Wayne Rooney - Coleen McLoughlin.

Vara aceasta, la Portofino si-au petrecut vacanta Oprah Winfrey, Jennifer Lopez si Marc Anthony, Eva Longoria si Tony Parker, Ellen DeGeneres si Portia de Rossi. Sezonul trecut, de privelisea minunata a golfului din Portofino s-au bucurat Beyonce si Jay Z, Elton John si David Furnish, Bono sau Paris Hilton. Daca ai privilegiul sa fii acolo, nu trebuie sa ratezi locurile frecventate de celebritati - La Gritta American Bar, Covo di Nordest (un faimos bar de noapte) sau restaurantul La Terrazza din hotelul Splendido.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: