Ce facultate trebuie sa termini pentru 1.000 de euro pe luna la primul job

Data publicarii: 14-07-2008 | HR/Cariere

Absolventii de automatica si calculatoare, cibernetica, limbi straine rare sau finante-banci pot castiga 1.000 de euro net pe luna din primul an de activitate profesionala, scrie suplimentul Profesii. Peste 172.000 de absolventi de bacalaureat sunt in aceste zile in fata unei decizii care le va marca intreaga viata: inscrierea la facultate, pe cele 62.000 de locuri din univeristatile de stat sau private. Dar care sunt facultatile care au cei mai bine platiti absolventi? Conform unei cercetari facute de ZF, absolventii de de automatica si calculatoare, cibernetica, limbi straine rare sau finante-banci pot castiga 1.000 de euro net pe luna la primul job.

Un salariu de 1.000 de euro pe luna pentru un proaspat absolvent de facultate reprezinta o suma consistenta, in conditiile in care salariul mediu net lunar pe economie a fost in primele patru luni ale anului de aproximativ 1.200 de lei (332 de euro).

"Absolventii de cibernetica din ASE sau cei de la automatica din Politehnica pot sa castige fara probleme 1.000 de euro pe entry level. Totusi, pentru a avea certitudinea unui salariu de 1.000 de euro, in general, un absolvent trebuie sa aiba o experienta de 2-3 ani, adica sa fi lucrat inca din facultate", declara Irina Stoian, HR manager al companiei de credite de consum Cetelem.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: