Un weekend la mare in Romania, mai scump decat un sejur in Grecia sau Bulgaria

Data publicarii: 14-07-2008 | Turism

Un weekend pe litoralul romanesc face cat o saptamana in Grecia sau Bulgaria. Cel putin asa reiese din statisticile de la finalul saptaminii trecute, cand preturile practicate de hotelierii romani au crescut brusc.

Hotelierii de pe litoralul romanesc au profitat de numarul mare de turisti veniti la mare si au ridicat tarifele de cazare la cote uriase. Astfel, o noapte la un hotel de trei stele din Mamaia a costat 400 de lei pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus, pentru 2 persoane.

La un hotel de patru stele, camera ajungea la aproximativ 600 de lei, pentru o noapte. Un calcul simplu arata ca banii cheltuiti numai pe cazare ar fi fost suficienti pentru plata unui sejur de o saptamana la o vila sau un hotel de 2 sau chiar si 3 stele in Grecia sau Bulgaria.

In luna iulie, o camera la o pensiune de 3 stele din Grecia poate fi inchiriata cu 35 euro pe noapte. Asta inseamna ca pentru un sejur de 6 nopti, turistii romani ar plati doar 210 euro pentru cazare. Cu banii acestia, ei pot petrece cel mult doua nopti pe litoralul romanesc.

Daca punem la socoteala banii cheltuiti pe mancare, transport si distractii, nota de plata pe care o achita o familie care petrece sfarsitul de saptamana pe litoralul romanesc, poate atinge costul unui sejur de o saptamana in strainatate, cu demipensiune si zbor charter achitate.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: