Oamenii de afaceri din AOAR vor modificarea Constitutiei si a unor reglementari fiscale

Data publicarii: 14-07-2008 | Afaceri

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) va discuta cu partidele politice modificarea Constitutiei Romaniei in privinta reglementarii proprietatii, dar si modificarea anumitor reglementari fiscale pentru perioada 2009-2013, a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

"Incepem din aceasta dupa-amiaza campania de intilniri cu principalele partide politice din Romania. La aceste discutii vor participa si specialisti in domeniul cercetarii economice, precum reprezentantii Comisiei Nationale de Prognoza", a adaugat Pogonaru.

Printre propunerile de modificare a Constitutiei se numara eliminarea disfunctionalitatilor legate de autoritatile publice si autoritatea judecatoreasca, a potentialului conflictual in relatia presedinte - prim-ministru, dar si reformularea articolului 44 din legea fundamentala referitor la dreptul de proprietate privata.

"Cauza de utilitate publica trebuie redefinita si limitata la serviciile publice neprivatizate si neprivatizabile", subliniaza reprezentantii AOAR.

Potrivit lui Pogonaru, este necesara o reglementare mai exacta a termenului de proprietate, care in legislatia romaneasca este "confuza sau chiar inexistenta in unele situatii".

Reprezentantii AOAR sustin, de asemenea, separarea executivului de legislativ si considera ca este o anomalie ca unii ministri sa fie si parlamentari.

AOAR a identificat zece prioritati de modificare a reglementarilor in domeniul fiscal, printre acestea numarandu-se elaborarea bugetului multianual, reducerea cu 10% a cheltuielilor la nivelul administratiei centrale si locale prin proceduri care sa permita infomatizarea activitatii si reducerea la nivelul minim necesar a relatiei intre contribuabil si functionarul fiscal.

Pe de alta parte, reprezentantii mediului de afaceri din Romania cer revederea codului fiscal, in sensul eliminarii exprimarilor inutile care pot genera confunzii, dar si publicarea registrului fiscal, care sa contina atat impozitele de natura fiscala cat si impozitele parafiscale (toate taxele si tarifele).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: