Antreprenorii romani vor participa la inaugurarea Parlamentului European al Intreprinderilor

Data publicarii: 16-07-2008 | Afaceri

O delegatie formata din 33 de antreprenori romani, reprezentand sectorul financiar, al constructiilor, imobiliar, industria lemnului, feroasa si hoteliera va participa la inaugurarea "Parlamentului European al Intreprinderilor" (EPE), pe 14 octombrie, la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), la data amintita, 751 de antreprenori din cele 27 de state membre ale UE se vor aduna in hemiciclul Parlamentului European pentru a dezbate probleme specifice legate de afaceri, "intocmai ca membrii de drept ai Parlamentului European", 24 de antreprenori din 18 tari ne-membre UE fiind, de asemenea, oaspeti ai evenimentului.

Conform CCIR, scopul declarat al evenimentului este de a incuraja o abordare mai prietenoasa a afacerilor in procesul de decizie al Uniunii Europene.

Subiectele care vor fi abordate sunt legate de piata interna si accesul pe piata, energia si mediul, precum si educatia si mediul de afaceri. Voturile si concluziile antreprenorilor vor fi prezentate ulterior presedintiei franceze a UE, precum si celorlalte institutii europene si nationale.

La eveniment vor fi prezenti si Hans-Gert Pottering, presedintele Parlamentului European, reprezentanti ai Comisiei Europene, ai presedintiei franceze a UE precum si ai Comitetului Economico-Social.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: