Terminalele Bursei de Marfuri au intermediat tranzactii de peste 50 milioane euro in primul semestru

Data publicarii: 16-07-2008 | Bursa

Terminalele Bursei Romane de Marfuri (BRM) au organizat peste 800 de proceduri de achizitii si vanzari in primele sase luni ale anului 2008, prin care s-au incheiat contracte in valoare de peste 50 milioane euro, potrivit unui comunicat remis miercuri de BRM.

Pe primele trei locuri, in clasamentul punctelor de lucru ale BRM din teritoriu, se afla Terminalul Iasi, cu o valoare de tranzactionare de peste 26 milioane lei, Terminalul Piatra Neamt (peste 24 de milioane lei) si  Terminalul Suceava - aproximativ 23,4 milioane lei.

Alte patru terminale BRM au inregistrat valori de tranzactionare mai mari de 10 milioane lei:  Oradea (peste 20 de milioane lei), Pitesti (peste 15 milioane lei), Timisoara (13,5 milioane lei) si Craiova (11,5 milioane lei).

"Se remarca o tendinta de crestere a tranzactiilor pe Piata la disponibil, in timp ce Piata licitatiilor, unde BRM continua sa fie cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice, se consolideaza", a declarat coordonatorul activitatii terminalelor BRM, Anca Costache.

In primele sase luni ale anului, numarul de tranzactii de pe Piata la disponibil a crescut cu 71%, iar valoarea de tranzactionare aproape s-a dublat (+93%) fata de aceeasi perioada a anului trecut, in urma a 154 de tranzactii pentru cumpararea de marfuri fungibile, in special in Ringul produselor petroliere si in Ringul marfurilor generale.

Dintre acestea, cele mai multe sedinte de tranzactionare - 47 - pe Piata la disponibil in teritoriu au fost organizate de BRM-Terminal Pitesti.

Pe Piata la disponibil a avut loc prima tranzactie cu gaze naturale organizata de BRM-Terminal Oradea, care a inaugurat, pe 4 iunie, Ringul gazelor naturale.

Printre clientii BRM care au derulat tranzactii pe Piata la disponibil in teritoriu se numara sapte societati private (cu 19 tranzactii), directii judetene de drumuri si poduri, subunitati regionale ale SNTCF CFR Calatori SA, SNTFM CFR Marfa SA si FISE Electrica Serv.

In primele sase luni ale anului 2008, terminalele BRM au oferit consultanta in domeniul achizitiilor publice, inclusiv organizarea procedurilor de achizitii de produse, servicii si lucrari prin care au fost atribuite peste 640 de contracte.

Printre autoritatile contractante care au apelat la serviciile BRM se numara 64 de primarii si consilii judetene si locale, directii pentru protectia copilului din sapte judete, 15 spitale si 11 scoli.

Cele mai achizitionate produse au fost alimentele, iar pe partea de lucrari, cele mai numeroase ai fost reparatiile si modernizarile de unitati de invatamant si reabilitarea drumurilor.

Bursa Romana de Marfuri are in prezent 33 de terminale: Alba, Alexandria, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Buzau , Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Craiova, Deva, Galati, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Prahova, Resita, Slobozia, Suceava, Timisoara, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: