Cum sa dati in judecata banca daca va cere bani, desi v-ati inchis cardul sau contul

Data publicarii: 16-07-2008 | Finante-Banci

Foarte multi consumatori romani au probleme cu bancile care, chiar si dupa semnarea actelor de inchidere a unui card bancar, cont bancar sau contract bancar, continua fraudulos sa le calculeze si sa pretinda plata a tot felul de taxe si comisioane. Desi la momentul semnarii actelor de inchidere oamenii intreaba cat au de plata si achita banii ceruti de banca, ulterior ei ajung chiar la Biroul de Credit din cauza unor sume nascute dupa data la care contractul ar fi trebuit sa nu mai produca niciun fel de efect.

Avocatul Iulian Urban ii sfatuieste pe cei care se afla intr-o astfel de situatie care sunt pasii de urmat pentru a rezolva aceasta problema.

In primul rand, in momentul in care primiti un telefon de banca sau de la firma de colectare debite si vi se spune ca aveti de plata o restanta, cereti sa va trimita in scris aceasta solicitare de plata si sa le spuneti ca nu veti considera valabila sesizarea lor facuta doar in forma telefonica.

Verificati la Biroul de Credit situatia inscrierii, cerand acestuia sa va elibereze raportul de credit, ca sa vedeti daca nu cumva banca v-a raportat in mod fraudulos la Biroul de Credit. De asemenea, trebuie sa faceti o adresa in care sa cereti bancii, al carei client ati fost, copia chitantei aferente ultimei plati facute la inchiderea contului, contractul de credit, extrasul de cont, copiile tuturor chitantelor aferente platilor facute, copiile tuturor notificarilor trimise, graficele de plati si modul defalcat si detaliat de calcul a sumelor.

O copie a cererii adresate bancii trebuie trimisa la Biroul de Credit si sa solicitati acestei institutii sa nu va inscrie nicio restanta comunicata de banca, aferenta contractului respectiv, sau daca au facut inscrierea sa o radieze pana la lamurirea situatiei.

Iulian Urban recomanda ca in cazul in care banca nu trimite documentele solicitate sa angajati un avocat si sa trimiteti bancii si Biroului de Credit convocare la concilierea directa pentru a cere bancii sa va faca dovada legalitatii modului in care v-au calculat si impus la plata sume de bani dupa data inchiderii contului sau cardului, motivul pentru care au raportat abuziv la Biroul de Credit aceste restante si sa le notificati faptul ca vreti daune si cheltuielile preprocesuale.

Daca banca si Biroul de Credit nu dau curs concilierii directe sau nu va ofera solutia dorita, urmatoarea etapa este sa va adresati Justitiei.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: