Petrom, Romgaz si Orange au raportat la Fisc cele mai mari profituri

Data publicarii: 17-07-2008 | Afaceri

10 companii au realizat un profit total de 3,5 mld. euro, pentru care au platit la buget impozite de 560 mil. euro.  Cresterea exploziva a preturilor la petrol si gaze a sustinut mentinerea Petrom pe prima pozitie in topul profiturilor din economie pe 2007, cu un castig brut de 767 mil. euro, urmata de compania de stat Romgaz, conform datelor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) la solicitarea ZF.

Informatiile centralizate de Fisc pe domenii de activitate arata ca profitul cel mai ridicat a fost raportat pe segmentul extractiei petrolului brut. Petrom a fost lider si in 2006, cu 723 mil. euro.

Pe locul secund, cu un profit impozabil de 540 mil. euro, se plaseaza Romgaz din Sibiu, cu activitate in domeniul extractiei gazelor, companie care nu s-a regasit in topul pe 2006.

Pozitiile urmatoare sunt ocupate de doua firme de telecomunicatii, care au coborat cate un loc fata de clasamentul realizat pentru 2006, situandu-se pe trei si patru, potrivit datelor ANAF.

Conform datelor disponibile pe piata, cele doua companii sunt Orange si Vodafone. Operatorii de telefonie mobila au raportat la Fisc profituri impozabile de 470 mil. euro, respectiv 346 mil. euro, in usoara scadere fata de 2006, cand rezultatele au fost de aproape 466 mil. euro, si respectiv 381 mil. euro.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: